Therapie
vormen

Algemene fysiotherapie

Voor fysiotherapie in Den Haag kunt u terecht bij Fysiotherapie Nagtzaam. Ons team is specialist in het bewegen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, merkt u pas bij een fysieke klacht. Met algemene fysiotherapie behandelen we mensen die in het dagelijks leven worden belemmerd bij het bewegen door deze klachten. We helpen u dan ook graag om optimaal te functioneren en bewegen door te adviseren, te behandelen en te begeleiden.

Intake

Wilt u weten of de kennis en ervaring bij Fysiotherapie Nagtzaam de uitkomst kan bieden bij uw fysieke klacht? Neem dan contact op voor een intakegesprek om samen tot een voor u passend plan te komen. De deuren van onze fysiotherapiepraktijk in Ypenburg staan altijd voor u open.

U kunt bij ons een afspraak maken met en zonder verwijsbrief van uw arts. Wij hanteren geen wachtlijsten, omdat we weten hoe prettig het is om snel geholpen te worden.

We kunnen u daarbij begeleiden bij: 

N

Het verbeteren van uw coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en/of snelheid

N

Het verbeteren van uw (dagelijks) functioneren

N

Het verbeteren van uw lichamelijke functies

N

Het leren omgaan met belemmeringen in het bewegen

N

Het voorkomen van klachten in de toekomst

w

Informeren naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op via WhatsApp.

Specifieke therapievormen

Naast algemene fysiotherapie zijn we bij Fysiotherapie Nagtzaam gespecialiseerd in verschillende andere therapievormen. Zo kunnen we de therapie vormgeven, passend bij uw situatie, doelen en wensen. Op die manier komen we samen tot de beste en meest passende weg naar verbetering en herstel.

Mulligan - Manual Therapy Concept

Bij Fysiotherapie Nagtzaam behandelen we ook middels het Mulligan Concept. Hiermee kunnen we u weer snel en vrijwel pijnloos beter laten bewegen. Het concept gebruikt speciale mobilisatietechnieken om gewrichten beter en met minder pijn te laten bewegen. Binnen 3 minuten weten we of het Mulligan Concept helpend kan zijn voor u.

De ontdekker van de methode is Brian Mulligan uit Nieuw-Zeeland. Binnen deze methode gaat men hypothetisch uit van een ‘standsprobleem’ en/of ‘sporingsprobleem’ in gewrichten, wat klachten geeft tijdens het bewegen.

Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden kan vaak door een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna men deze weer soepel kan openen en sluiten. Dit kan ook bij uw gewrichten van toepassing zijn. Middels de technieken van Mulligan kan men snel en blijvende verbeteringen in het bewegen verwachten. Zo kan het 40 tot 100 procent vermindering van klachten geven binnen één behandeling. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website:
Voor een behandeling volgens het Mulligan Concept gelden dezelfde vergoedingen en tarieven als voor algemene fysiotherapie.
Valpreventie

VeiligheidNL stelt dat er iedere vijf minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp terecht komt na een val, voornamelijk in de thuissituatie. Het letsel dat men hierbij kan oplopen kan veel impact hebben op de zelfredzaamheid van ouderen, het thuis kunnen blijven wonen en de kwaliteit van leven.

Bij Fysiotherapie Nagtzaam helpen we u graag om het valrisico te beperken. We kunnen u hierin begeleiden om het evenwicht en de spierkracht te verbeteren. Ook kunnen we u hierin gerichte adviezen geven voor het dagelijks om een val te voorkomen en u helpen om zekerder te zijn tijdens het lopen. Na het doorlopen van een traject verminderd het valrisico gemiddeld met 60 procent!

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website: https://www.veiligheid.nl/kennisaanbod/valpreventie-bij-ouderen

 

Zwemspecifieke revalidatie
Als er iets is waar we in Nederland verstand van hebben, dan is het wel van water. Daarom is er nergens ter wereld een land te vinden waar relatief gezien zo veel zwembaden zijn als in Nederland. Water is dan ook leuk om in te sporten en te spelen. Het is dan ook enorm vervelend als je tijdens het zwemmen een fysieke klacht ervaart.

Bij Fysiotherapie Nagtzaam beschikken we over kennis en kunde met betrekking tot zwemspecifieke revalidatie. Zo is Ronaldo al jaren betrokken in de zwemsport en geeft hij ook nog regelmatig zwemtraining bij Blue Marlins. Hij helpt u daarom graag verder met uw fysieke klacht tijdens het zwemmen.

Bij uw eerste afspraak bij Fysiotherapie Nagtzaam vragen we u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Hierbij doen we een intakegesprek en lichamelijk onderzoek om uw gezondheidsprobleem en hulpvraag zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daarbij zullen we altijd concrete en passende eerste adviezen geven en een indicatie voor het herstel.

Fysiotherapie Nagtzaam heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt uw behandeling binnen uw pakket dus vergoed bij onze praktijk. Informeer hiernaar bij het maken van een afspraak of bij uw zorgverzekeraar. Ook zonder aanvullende verzekering kunnen we u behandelen in onze praktijk.